Florent Angibaud' tööpraktika

Témoignage stage Florent Angibaud

Minu viiekuulise praktika lõpus CAdFEs paluti mul jagada oma kogemust Tallinnas.
Siinkohal tutvustan oma muljeid riigist, mida ma praktika ajal saavutasin ja millist kasu see kogemus üldiselt tõi.

Violaine Champetier de Ribes, CAdFE president, esitas mulle kõik need küsimused.

  1. Kuidas valisite oma praktikakoha?

Pärast Erasmuse vahetusprogrammi lõpetamist Vilniuse ülikoolis Leedus otsisin praktikakohta Balti riikides, et jätkata oma kogemusi selles piirkonnas.
Soovisin praktikakohta, mis süvendaks minu arusaamist majandusmaailmast erinevaid valdkondi hõlmavas organisatsioonis, et õppida võimalikult palju.
Leidsin pakkumise, mida jagas Arthur Fertier, endine CAdFE praktikant, ja kandideerisin kohe.
Pärast intervjuud presidendi ja kassapidajaga võeti mind vastu.
See võimalus võimaldas mul parandada oma arusaamist avaliku ja erasektori vahelisest suhtlusest rahvusvahelisel tasandil, aidata kaasa Prantsusmaa majandusarengule välismaal, omandada uusi vaatenurki ettevõtlusest ja sukelduda teise kultuuri.

  1. Kas saate meile rohkem rääkida oma õpingutest ja teemadest, millele soovite spetsialiseeruda?

Ma olin kaks aastat École Normale Supérieure (ENS) D2 (majandus ja juhtimine) ettevalmistusklassis, mille kõrval omandasin Rennes 1. ülikooli majandusteaduse ja juhtimise bakalaureusekraadi.
Seejärel astusin 2022. aastal Sciences Po Rennes’i ülikooli, kus läbisin üldise õppekava, mis keskendus peamiselt sotsiaalteadustele, majandusele, õigusele, ajaloole ja võõrkeeltele.
Otsustasin keskenduda ärijuhtimisele ja rahvusvahelistele suhetele, millega tegelesin edasi vahetusperioodil Leedu Vilniuse ülikooli rahvusvaheliste suhete instituudis oma kolmanda Sciences Po Rennes’i aasta esimesel semestril.
Pärast seda, kui mind võeti vastu teise semestri praktikale, sõitsin Eestisse, et uurida ja aidata kaasa CAdFE tegevusele.

Septembris 2024 alustan Sciences Po Rennes’is riski- ja kvaliteedijuhtimise magistriõppekava ning kavatsen teha karjääri auditeerimise, riskijuhtimise ja nõustamise valdkonnas.

  1. Kas teil on mingi ettekujutus sellest, millist ametit soovite omandada?

Olen huvitatud töötamisest sise- või välisaudiitorina, kus saan analüüsida protsesse ja parandada äritegevust.
Teise võimalusena pakub mulle huvi ka nõustamine, kus saan aidata ettevõtteid keeruliste probleemide lahendamisel ja nende tulemuslikkuse optimeerimisel.

  1. Milline oli teie mulje Eestist, kui te eelmise aasta veebruaris saabusite?

Enne minu saabumist kujundasid minu ettekujutust Eestist tavalised prantslaste arusaamad riigist: teadsin peamiselt tähtsamatest ajaloosündmustest, näiteks järjestikustest okupatsioonidest, ning olin teadlik väga külmast kliimast ja eestlaste tagasihoidliku ja raskesti ligipääsetava maine kohta.
Kuigi need stereotüübid sisaldavad mõningast tõde, ei kajasta need täielikult Tallinna tegelikkust, mis on väga kosmopoliitne linn, kus on suhteliselt lihtne inimestega kohtuda ja integreeruda.
Mind üllatas meeldivalt ka riigi digitaalne külg, mida ma ei osanud oodata.

  1. Mis oli teie suurim üllatus?

Minu suurimaks üllatuseks oli kaks asja: mind hämmastas see tähelepanuväärne vaikus, mis linnas valitseb, olgu siis tänavatel, ühistranspordis või kohalike elanikega suhtlemisel.
See linna jaoks ebatavaline vaikus loob rahulikku ja lõõgastavat õhkkonda, mida ma ei osanud oodata.
Lisaks avaldasid mulle sügavat muljet Eesti mitmekesised maastikud ning Tallinna ajalooliste ja kaasaegsete elementide harmooniline segunemine.
Ajalooliste hoonete ja kaasaegsete ehitiste täiuslik kooseksisteerimine annab põneva ülevaate linna arengust, säilitades samal ajal selle kultuuripärandit.

  1. Mida sa oma praktikast õppisid?

Selle praktika käigus sain põhjaliku ülevaate sellest, kui olulist rolli mängivad kaubanduskojad Prantsuse ettevõtete integreerimisel rahvusvahelisel tasandil, eriti Eestis.
Jälgisin, kuidas ettevõtlusvõrgustik välismaal areneb ja kuidas prantsuskeelseid ettevõtteid saab välismaal väärtustada.
Eriti rikastav oli suhtlemine erinevate ettevõtjate, ametnike ja erinevate riikide esindajatega.
Lisaks aitas konverentsidel osalemine mul paremini mõista Eesti majandusküsimusi, näiteks keskkonda, pangandussüsteemi ja ettevõtlusvõrgustikke.
See praktika võimaldas mul arendada ka praktilisi oskusi, sealhulgas artiklite kirjutamist, suhtlusvahendite kasutamist ja inglise keele igapäevast harjutamist.

  1. Mis teile kõige vähem meeldis?
    Miks?

Oleks ebatäpne öelda, et mulle meeldisid kõik minu tööülesanded, kuid ei olnud ühtegi konkreetset ülesannet, mis mulle ei meeldinud.
Nagu igas töökeskkonnas, oli ka siin hetki, mil asjad ei läinud nii, nagu plaanitud.
Siiski õppisin neid olukordi perspektiivi seadma ja kiiresti kohanema, et seatud eesmärke saavutada.
Need väljakutsed on ärimaailma lahutamatu osa ja on aidanud mul arendada oma kohanemisvõimet ja probleemide lahendamise oskust.

  1. Kuidas on see praktika teie tuleviku jaoks kasulik?

See praktika on olnud väga väärtuslik minu erialase projekti arendamisel.
See võimaldas mul omandada arvukalt nii erialaseid kui ka sotsiaalseid oskusi, mis on kasulikud kogu minu karjääri jooksul.
Sain ülevaate diplomaatiliste institutsioonide ja ühenduste, näiteks kaubanduskodade tähtsusest Prantsuse ettevõtete rahvusvahelisel edendamisel.
Lisaks laiendasin oma võrgustikku, kohtudes erinevate valdkondade spetsialistidega, kelle poole võin tulevikus praktika- või töövõimaluste leidmiseks pöörduda.
See kogemus on olnud äärmiselt rikastav nii tööalaselt kui ka isiklikult ning jättis mulle enesekindlamaks ja ettevalmistatumaks oma tulevase karjääri jaoks.

“Soovin avaldada tänu kõigile, kes aitasid kaasa minu praktika õnnestumisele ja kasvule ning kogu minu Eestis viibimise ajal. Samuti tahan kiita CAdFE juhatuse liikmete igapäevast tööd, kes andsid mulle olulisi juhiseid, väärtuslikke nõuandeid ja tuge.”

Võta meiega ühendust!

✉ contact@ccife.ee

CCI France-Estonie on uhkusega liitunud CCI France Internationaliga, mis on Prantsuse kaubandus- ja tööstuskodade ülemaailmne võrgustik.

Laadige alla CCIFI Connect rakendus

Kiirendage oma äritegevust tänu Prantsuse ettevõtete esimesele eravõrgustikule 94 riigis: 119 koda | 33 000 ettevõtet | 4000 üritust | 300 komiteed | 1200 eksklusiivset eelist Eksklusiivselt Prantsuse kaubandus-tööstuskodade liikmetele välismaal,avastage CCIFI Connect rakendus.

Hoidke end kursis!

Hoidke end kursis koja viimaste uudistega, et te ei jääks vahele ühestki eelseisvast üritusest.

Valmistatud by Cycoma

Copyright 2024 Chambre de Commerce et d’Industrie France Estonie

Võta meiega ühendust!

✉ contact@ccife.ee

CCI France-Estonie on uhkusega liitunud CCI France Internationaliga, mis on Prantsuse kaubandus- ja tööstuskodade ülemaailmne võrgustik.

Laadige alla CCIFI Connect rakendus

Kiirendage oma äritegevust tänu Prantsuse ettevõtete esimesele eravõrgustikule 94 riigis: 119 koda | 33 000 ettevõtet | 4000 üritust | 300 komiteed | 1200 eksklusiivset eelist Eksklusiivselt Prantsuse kaubandus-tööstuskodade liikmetele välismaal,avastage CCIFI Connect rakendus.

Hoidke end kursis!

Hoidke end kursis koja viimaste uudistega, et te ei jääks vahele ühestki eelseisvast üritusest.

Valmistatud by Cycoma

Copyright 2024 Chambre de Commerce et d’Industrie France Estonie